Stohags katteri

Hej

Jag som driver Stohags katteri heter Maarit.

Jag bor med min man John och våra 4 katter i en liten håla utanför Nybro. Hålan heter Örsjö och ligger i Kalmar län. Våra katter har tillgång till att gå ut i inhägnad eller som vi kallar det,en kattgård. 

Katterna äter kvalitets foder av flera sorter, för att jag tänker att det som inte finns i ett foder kanske finns i ett annat.Det är viktigt att dom får i sig den näring dom behöver.

Katterna i mitt katteri är hälsotestade efter PawPeds Hälsoprogra.

Katteriet är också FIV/FeLv testat 2021

Testat för mag och tarm parasiter i december 2021 och oktober 2022.

Jag är uppväxt mestadels med hundar för min mamma hade en Papillon uppfödning, men vi har även haft huskatter genom åren.

Mitt intresse för Maine Coon väcktes när jag hade en huskatt som hette Åke. En underbar katt!!! Åke var 75% Maine Coon och 25% Perser, men det var nog inte så mycket perser i honom varken till utseende eller personlighet. Han var en Maine Coon husis. När Åke dog 8 år gammal av en propp i aorta, rasade en del av mig. Jag älskade honom så mycket.

2014 skaffade jag en renrasig Maine Coon, min Linus och efter det har det blivit några till om man säger så. Nu säger jag bara en gång Maine Coon, alltid Maine Coon. 

2015 bestämde jag mig för att jag ville utveckla mitt Maine Coon intresse så jag skaffade mig ett stamnamn, hälsotestade mina katter och gick PawPeds G1 för att få lite kött på benen. Jag gick med i olika grupper på nätet och jag hade kontakt med flera uppfödare som hjälpt mig på traven.

2016 gick jag även PawPeds G2, jag hade fortfarande inte haft någon kull för jag hade haft en del otur med hälsotester på katterna. Det dröjde faktiskt ända till 2020 innan jag fick min första kull, men på sätt och vis har det varit nyttigt för jag har ju hunnit suga åt mig en hel del kunskap om rasen, om avel, om regler och allt vad det nu innebär.

2020 gick jag Uppfödarutbildningen på SNRF, mest på skoj, för egentligen behövde jag ju inte gå den, jag hade ju redan ett stamnamn och den kursen ska man gå för att få ett stamnamn.

November 2021 avslutade jag ytterligare en kurs via Campus Felinarium, kursen heter Ursa Minor_SE-2 och pågick i 7 veckor.

Att lära sig mer är aldrig en nackdel, det är bara kul